Het eindejaar nadert. Tijd dus voor geschenken voor familie, vrienden of zakenrelaties. Bekijk hier onze tips!
Het 16e -eeuws Château de la Bonnelière, op de linkeroever van Chinon, is eigendom van de familie Plouzeau. Marc Plouzeau schakelde reeds begin jaren 2000, als één van de eersten in de regio, over naar biologische wijnbouw.
De vinificatie gebeurt bovendien met respect voor de druiven en het terroir.
De druiven worden met de hand geplukt, de extractie gebeurt op een delicate manier zonder de natuur te forceren. Zonder chemische gisten, zonder chaptalisatie en zonder verdere toevoegingen veranderen de druiven langzaam in wijn. De klaring van de wijn is natuurlijk en de cuvées die in vaten zijn opgevoed, zijn ongefilterd. Zo is de wijn in je glas de exacte weerspiegeling van zijn terroir.
Regio
AOP
Druiven
Aroma’s van rood fruit zoals rode bessen, verder kruiden en aardse toetsen. In de mond een fruitige aanzet, daarna kruidig en aards, met een lichte houttoets. De hoge zuren geven structuur, de tannines zijn zacht en versmolten. Dit is een uiterst complexe en verfijnde medium body Cabernet Franc.
€19,80
Intense geur, smaken van rood fruit, viooltjes, soepele tannines
€14,70
Deze site bevat alcoholische producten. Je moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol te kopen in België.